Uvjeti korištenja

Opći uvjeti Internet stranice sadrže informacije o proizvodima koje prodaje tvrtka Luma j.d.o.o.

Podatke od proizvoda preuzimamo od proizvođača. Nastojimo da te informacije budu točne i ažurne, ali se ograđujemo od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama. Tvrtka Luma j.d.o.o. ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovorna za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova. Fotografije i prikazi na ovim stranicama ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika tvrtka Luma j.d.o.o. će kupca (korisnika) obavijestiti i postupiti prema dogovoru.

UVJETI PRODAJE

NAPOMENA: Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat s općim uvjetima. Obrada osobnih podataka kao što su ime, prezime, adresa, email adresa i broj telefona ispitanika uvijek će biti u skladu sa Općom Uredbom o zaštiti osobnih podataka i zakonskim regulativom članice koja je primjenjiva na web stranici eto.hr. Osobni podaci Kupca koristit će se u svrhu izdavanja računa te dostave putem kurirske službe.

Uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na internet stranicama www.eto.hr. Prodavatelj proizvoda ponuđenih u internet trgovini je tvrtka Luma j.d.o.o., a Kupac robe je posjetitelj internet stranica koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski obrazac za narudžbu i pošalje ga Prodavatelju. Roba se naručuje temeljem elektronskog obrasca, putem e-maila, telefona i porukom na službenoj Facebook stranici trgovine. Proizvode birate iz asortimana internet trgovine koji je složen po kategorijama. Po odabiru proizvoda možete kliknuti na njegove detalje i saznati dodatne karakteristike te ga bolje pogledati, a želite li kupiti, samo kliknete na košaricu i on će se odmah naći u njoj. U košarici ćete definirati količinu proizvoda, uz mogućnost odustanka od kupnje. U svakom trenutku vaša je košarica vidljiva i dostupna te možete mirno nastaviti pregledavati asortiman. Po završetku razgledavanja, vratite se na košaricu i odaberite “Plaćanje” ili „Kreni na plaćanje“. Kupac ispunjava obrazac s osnovnim podacima za način plaćanja i dostavu odabranih proizvoda. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stiže na vašu e-mail adresu. Osim elektronskim putem, prodaja proizvoda sa web shopa može se obaviti putem e-maila: info@eto.hr, te putem poruke na službenoj Facebook stranici trgovine https://www.facebook.com/lookapik?fref=ts.

NARUDŽBA/DOSTAVA

NAPOMENA: Prilikom narudžbe, Kupac ispunjava osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, broj mobitela) radi dostave paketa na adresu Kupca. Tvrtka Luma j.d.o.o. se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka za koje postoji legitimni interes u svrhu izvršavanja dostave kupljenog proizvoda).

Narudžbe je moguće izvršiti internetom u bilo koje doba dana ili noći, dakle svakoga dana od 0 do 24 sata, dok ostale oblike narudžbi zaprimamo u uredovno radno vrijeme, odnosno, radnim danim od 9-20h na navedeni e-mail. Proizvode iz naše internet trgovine dostavljamo isključivo na područje Republike Hrvatske putem usluga HP-ekspres koja omogućuje najbrži prijenos pošiljke „od vrata do vrata”. Sve narudžbe zaprimljene radnim danom (ponedjeljak – petak) bit će odmah obrađene, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 3-5 radnih dana na kopnu odnosno do 5-7 radnih dana na otocima. Za narudžbe zaprimljene subotom, nedjeljom i državnim blagdanima prikup pošiljke će biti organiziran prvi sljedeći radni dan, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 3 radna dana na kopnu odnosno do 5 radnih dana na otocima. Trošak dostave bit će prikazan na vašoj narudžbi i računu, a iznosi 35,00 kn putem HP-ekspres-a.

Proizvodi kojih više nema na zalihi: Ispričavamo se zbog neugodnosti koju vam ova činjenica može prouzročiti. Ako vaš proizvod nemamo na zalihi, kontaktirati ćemo vas i dogovoriti želite li otkazati narudžbu, djelomično otkazati ili pričekati da proizvod dođe na zalihu, no trudimo se maksimalno ažurirati web stranicu kako biste odmah znali koji proizvod je odmah dostupan, a za koji je potrebno čekati do najviše 2-3 tjedna od narudžbe, o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti.

PODACI O NARUČITELJU/PRIMATELJU

Jamčimo za sigurnost i tajnost svih podataka o naručitelj/primatelju. Podaci moraju biti potpuni i vjerodostojni. Ukoliko dođe do bilo kakvih problema ili nejasnoća molimo da nam se obratite e-mailom na adresu: info@eto.hr

Izjava o prikupljanju i korištenju osobnih podataka: Eto.hr (Tvrtka Luma j.d.o.o.) obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Tvrtke Luma j.d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Prodavatelj se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

POVRAT/REKLAMACIJE

Kupac ima pravo odustati od narudžbe u bilo kojem trenutku prije primitka paketa sa naručenim proizvodima. Ako od narudžbe želi odustati nakon što je pošiljka predana dostavnoj službi, Kupac ima pravo odbiti primitak paketa bez dodatnih troškova. Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi Kupac pošiljku može vratiti, a Prodavatelj će mu poslati ispravni proizvod bez dodatnih troškova poštarine. Kupac ima pravo na povrat sredstava u roku 14 dana od dana primitka proizvoda, bez navođenja razloga povrata. Od prava povrata izuzeti su proizvodi sa vidljivim znakovima korištenja ili ambalažom koja se nakon otvaranja ne može vratiti u prvobitno stanje. Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni uz priloženi račun koji je isporučio prodavatelj.

Uz vraćene proizvode, Kupac mora priložiti:

  • Broj tekućeg/transakcijskog računa (IBAN broj računa) na koji će se izvršiti povrat novčanih sredstava
  • Račun koji je izdan od strane tvrtke Luma j.d.o.o.
  • Opis problema/reklamacije priložen uz proizvod
  • Ime, prezime, adresu i broj mobitela kupca.

Ukoliko nedostaju podaci koji su navedeni iznad i nisu priloženi uz proizvod, prodavatelj nije u mogućnosti izvršiti povrat sredstava.

Proizvodi koji su isporučeni u kompletu (npr. set alata) moraju biti vraćeni u kompletu.

Prodavatelj nije dužan primiti pošiljku s otkupninom, već samo pošiljke za koje nije potrebno podmiriti dodatne troškove. Svi ostali slučajevi rješavaju se u procesu reklamacije, shodno propisima Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o obveznim odnosima.

O reklamaciji Kupac je dužan Prodavatelja obavijestiti pismenim putem!

Trošak dostave za vraćanje proizvoda u slučaju raskida ugovora sklopljenog na daljinu snosi kupac.

Rok za povrat sredstava je moguć jedino u slučaju da proizvod bude vraćen unutar 14 dana od primitka istoga.

Slanje proizvoda na servis, kao i povrat proizvoda prema kupcu, trošak dostave snosi kupac.

Proizvodi poslani od strane kupaca na račun tvrtke Luma j.d.o.o. neće biti preuzeti.

Nakon primitka vraćenih ili reklamiranih proizvoda Prodavatelj će provjeriti opravdanost zahtjeva, ukoliko je povrat neopravdan obavijestiti će Kupca.

U slučaju opravdanog zahtjeva za povrat ili reklamacije, Prodavatelj će najkasnije u roku 30 dana od primitka pošiljke sa vraćenim ili reklamiranim proizvodima na transakcijski račun Kupca uplatiti iznos u prodajnoj vrijednosti vraćenog ili reklamiranog proizvoda. Ukoliko se radi o zamjeni proizvoda za drugi proizvod iz našeg asortimana, kupac snosi troškove dostave slanja i primitka novog paketa.

NEWSLETTER

Korisnik ili kupac registracijom na našoj stranici prihvaća primanje newslettera sa novim ponudama, akcijama, popustima i nagradama, osim u slučaju da naznači da ne želi primati takve poruke.

Tvrtka Luma j.d.o.o. posluje potpuno u skladu s važećim propisima Republike Hrvatske. Primjedbe i prigovori Sukladno čl. 8 ZZP, Prodavatelj omogućuje svim Kupcima da svoje pisane prigovore pošalju na adresu e-pošte: info@eto.hr. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će putem e-pošte odgovoriti u roku 15 dana.

Registracijom na našim Internet stranicama i upisom u našu bazu korisnika korisnik/kupac prihvaća ove uvjete korištenja.